Een nieuwe baan zoeken: voor de één is het een uitgebreide zoektocht naar een nieuwe uitdaging, terwijl de ander genoodzaakt is om snel een andere job te vinden. Er zit immers een groot verschil tussen het vrijwillig weggaan bij een bedrijf omdat je een aantrekkelijke vacature hebt gezien bij een andere organisatie en het ontslagen worden door je werkgever, waardoor je een nieuwe werkgever moet zoeken om rond te kunnen komen. Herken jij je in deze tweede omschrijving? Dan is dit uiteraard erg vervelend, maar mogelijk ga je niet met lege handen naar huis. In een aantal gevallen heb je namelijk recht op een transitievergoeding. Dit is een geldbedrag, die uitgekeerd wordt om een aantal redenen. Afhankelijk van je dienstbare tijd en de hoogte van je salaris kun je het geldbedrag berekenen. Lees dus snel verder om te achterhalen wat jij nog meer moet weten over transitievergoedingen, als jij je in zo’n situatie verkeerd!
Wanneer krijgt een werknemer een transitievergoeding?
Werknemers worden om uiteenlopende redenen ontslagen, maar de manier waarop dit gebeurt, is doorslaggevend voor het antwoord op de vraag of je wel of geen recht hebt op een transitievergoeding. Als jouw contract namelijk bij de rechter ontbonden wordt, je tijdelijke contract niet verlengd wordt of je contract opgezegd wordt nadat het UWV dit goedgekeurd heeft, kom je in aanmerking voor de transitievergoeding. Nu is echter nog de vraag: hoe bereken je de hoogte van de vergoeding?
De transitievergoeding berekenen
Wil jij jouw transitievergoeding 2021 berekenen? Dan is het noodzakelijk om de volgende rekensom in te vullen:
(1/3 * maandsalaris) * aantal werkzame jaren bij organisatie X = transitievergoeding
Door jouw maandsalaris en het aantal werkzame jaren in de formule in te vullen, zal je de hoogte van de transitievergoeding berekenen. Heb je echter moeite met het verwerken van deze informatie of het berekenen van de vergoeding? Aarzel dan niet om contact op te nemen met transitievergoeding.nl voor hulp en antwoord op al jouw vragen!